نوشته شده توسط : کلینیک لیزر

یبوست یا خشکی مزاج عارضه‌ای در دستگاه گوارش است که به موجب آن مواد دفعی در رودهٔ بزرگ سفت می‌شوند و دفع آنها با درد و سختی همراه می‌شود. یبوست حاد ممکن است سبب بسته شدن روده شود، که به نوبهٔ خود ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. علل بروز این عارضه ممکن است رژیم غذایی نامناسب، بر هم خوردن تعادل هورمونی، اثر جانبی داروهای مصرفی و یا آناتومی بدن باشد. روش‌های درمان شامل اصلاح رژیم غذایی و تمرینات ورزشی است.

یبوست سرچشمه بسیاری از امراض است و نوع مزمن علاوه بر ناراحتی در هنگام دفع، انسان را بیحال و کسل کرده و خمیازه ایجاد می کند. همین طور باعث بد مزه شدن دهان شده و اشتها را از بین می برد به همین دلیل درمان ان باید جدی گرفته شود.

 

یبوست مزمن

هرچند یبوست گاه به گاه و موقتی بسیار معمول می باشد، بعضی افراد دچار یبوست مزمن بوده که باعث مشکل در زندگی و توانایی انجام وظایف روزانه شان می شود. یبوست مزمن می تواند باعث زورزدن بیش از حد برای دفع مدفوع و سایر مشکلات شود. درمان یبوست مزمن بسته بدلیل آن متفاوت است.

 

علایم یبوست

علایم و نشانه های یبوست مزمن شامل:

اجابت مزاج کم تر از 3 بار در هفته مدفوع بزرگ و یا سخت فشار و زورزدن زیاد برای اجابت مزاج احساس اینکه در روده و یا مقعد شما چیزی مانع دفع مدفوع می شوداحساس اینکه روده و یا مقعد شما کاملا از مدفوع تخلیه نشده است نیاز به کمک برای دفع مدفوع از مقعد همچون فشار دادن شکم و یا استفاده از انگشت برای پاک کردن مقعد از مدفوع

یبوست زمانی مزمن نامیده می شود که شما حداقل 2 تا از این علایم را در طول 3 ماه گذشته داشته اید. در صورتیکه شما تغییرات مداوم و غیرقابل توضیحی در مدفوع خود حس کردید باید به پزشک مراجعه نمایید.

 

علل یبوست

علایم و نشانه های یبوست مزمن شامل

علت اصلی معمولاً کندی سرعت عبور مواد از کولون و یا اختلال دفع است. برخی از بیماری‌ها موجب یبوست می‌شوند مانند رژیم کم‌فیبر یا کم‌آبی، کم‌کاری تیروئید، بیماری دیابت، تومورها و سرطان‌های روده. هنگامی که غذا وارد روده می شود آب و مواد مغذی از آن جدا شده و مواد زائد به صورت مدفوع باقی می مانند و به وسیله انقباض ماهیچه ها در روده حرکت می کند.مصرف کم فیبر و آب و نداشتن فعالیت بدنی و جلوگیری از دفع این امر را دشوار و سخت می کند.



:: برچسب‌ها: یبوست ,
:: بازدید از این مطلب : 236
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 27 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک لیزر

با توجه به نحوه تغذیه و فعالیت های روزمره امروزی احتمال مبتلا شدن بیماری های بسیار افزایش یافته است. زیرا اکثرا نفرات پشت میزهای خود نشسته و ساعت ها با کامپیوتر کار میکنند، از این رو نشستن های طولانی و عدم داشتن فعالیت های ورزشی و پیاده روی های روزانه سبب ایجاد بیماری های مقعدی می گردد. از طرفی داشتن رژیم غذایی نامناسب می تواند خود عامل بیماری های مقعدی گردد مانند خوردن غذاهای نامناسب از قبیل فست فودها و غذاهای بیرون یا به خوردن اشتباه تیغ ماهی می توانند نقش بسیارپررنگی درایجاد زخم، سوزش و یا درد مقعد گردد. لذا بهتراست فعالیت های ورزشی خود را جهت پیشگیری از این بیماری افزایش داده و علاوه بر این رژیم غذایی مدیریت شده ای را انتخاب نمائیم.

 

 رایج ترین بیماری های مقعدی یا نشیمنگاه

1- هموروئید ترومبوزه ( هموروئید بیرونی )

 

2- هموروئید داخلی ( بواسیر )

 

3- شقاق یا فیشر

 

4- سینوس مویی یا  کیست پیلونیدال

 

5- آبسه مقعدی

 

6- یبوست یا خشکی مزاج

 

7- کولیت روده

 

8- زگیل تناسلی

 

 

 

نوع بیماری ناحیه مقعد

بسیاری از بیماری‏های ناحیه مقعد، به راحتی قابل درمان هستند. در صورتی که بیماری مقعد شما، با سایر اختلالات پزشکی همراه است، بهتر است در صورت تداوم علائم، با پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

بواسیر

بواسیر شایع ترین بیماری مقعد است. در حقیت، احتمالاً نیمی از افراد تا سن 50 سال، بواسیر را تجربه می‏کنند. بواسیر وریدهایی در ناحیه مقعدی است. به هر علتی فشار بیش از حد به پایین راست روده و ناحیه مقعدی وارد شود، به طور غیرطبیعی این وریدها متورم می‏شوند.

 

این فشار زیاد می‏تواند به علت زور ‏زدن برای دفع مدفوع، اکثرا در اثر اسهال مزمن و کمتر به علت یبوست، حاملگی، پیری یا علل دیگر باشد.

 

بواسیرهای خارجی به صورت توده نرم و متورم یا و توده سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر می‏شوند و بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد می‏شوند.

 

 



:: برچسب‌ها: درد ، خونریزی و سوزش های مقعدی ,
:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 دی 1397 | نظرات ()